Cetateni de onoare

 

Originar din Stefesti, Alexandru Dumitrescu (cel din dreapta in foto1, cel din stanga in foto 2) a castigat doua medalii de aur la Campionatul Mondial de kaiac-canoe (500 m si 1000 m) si trei – la competitia similara universitara (200 m, 500 m, 1000 m), intreceri care s-au disputat in luna august 2010, in Polonia. Legitimat la Dinamo Bucuresti, acesta face echipa cu Victor
Mihalachi, cei doi bucurand o natiune intreaga prin performantele deosebite obtinute.


   Reveniti in tara, cei doi s-au impus si in probele de 200 m, 500 m si 1000 m ale Campionatului national, disputat pe lacul Snagov, dovedindu-si, inca o data, valoarea.

    Ca recunoastere a meritelor sale, Alexandru Dumitrescu a primit, saptamana aceasta, titlul de "Cetatean de onoare" al comunei Stefesti, in care s-a nascut, de la primarul Vasile Tabaras.

    Alexandru a luat primul contact cu lumea din kaiac-canoe la varsta de 13 ani. Acesta s-a remarcat inca din perioada junioratului, cand a devenit campion mondial. Iar anul acesta, alaturi de Victor Mihalachi, a reusit sa ajunga in topul mondial si la seniori. De remarcat ca inainte de medaliile de aur castigate la Campionatul Mondial, echipajul Dumitrescu/Mihalachi a obtinut si un titlu european la proba de 500 m, clasandu-se pe locul al treilea, pe distanta de 1000 m.

    Dupa aceste performante, Alexandru Dumitrescu se gandeste, deja, la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, dar, pana atunci, are o binemeritata vacanta pana in noiembrie, cand va relua pregatirea, sperand sa-si apere titlurile obtinute acum la editia viitoare a Campionatului Mondial.

J.O. Londra 2012

    Sportivii români, Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu, s-au clasat doar pe locul 7 (3:43.005 minute) în finala probei masculine de kaiac-canoe, la 1000 de metri, ratând şansa unei noi medalii olimpice pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Londra.

Medalia de aur a probei a revenit echipajului Germaniei (3:33.804 minute), urmat de podium de Belarus (3:35.206) si de Rusia (3:36.414). Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, multipli campioni europeni si mondiali ai probei, au luat startul in finala de la Eton Dorney pe primul culoar, având adversari din Cehia, Rusia, Azerbaidjan, Germania, China, Belarus si Cuba.


    Campionatele europene 2013

    Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au câştigat medaliile de argint în proba de canoe 2 pe 500 m, duminică, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Montemo-o-Velho (Portugalia), cu timpul de 1 min 44 sec 771/1000.

Românii, care luaseră argintul şi anul trecut la Europenele de la Zagreb pe aceasta distanţă, au fost devansaţi de ruşii, Aleksei Korovaşkov şi Ivan Ştil, campioni europeni în 1 min 42 sec 206/1000. Medaliile de bronz au revenit polonezilor Tomasz Kaczor/Vincent Slominski, 1 min 45 sec 426/1000.

Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au adus a patra medalie delegaţiei României la Europenele din Portugalia, după ce sâmbătă ei au obţinut bronzul la 1.000 m, echipajul masculin de Canoe 4 la 1.000 m (Iosif Chirilă, Cătălin Costache, Gabriel Ghioca, Florin Comănici) a luat argintul, iar Irina Lauric şi Bianca Pleşca şi-au adjudecat medaliile de bronz la kaiac 2 pe 1.000 m.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian Clinci (foto de sus) s-a nascut pe frumoasele vai ale Stefestiului la 3 martie 1966,intr-o familie de munteni gospodari,renumiti pentru vrednicia si statornicia lor si si-a petrecut primii ani din viata alaturi de familie.
            A urmat cursurile Scolii Generale din comuna Stefest,fiind un elev foarte bun, cu calitati fizice deosebite.A fost selectat de antrenorul Constantin Musat pentru a practiva atletismul unde a obtinut imediat diplome familie. si cupe la concursurile ce se organizau in acea perioada.
            Dupa absolvirea scolii generale , a continuat studiile la Liceul Industrial Plopeni.
            Din primele zile s-a prezentat la sectia de JUDO a Asociatiei Sportive METALUL PLOPENI si sub indrumarea antrenorului Alexandru Rusea,dand dovada de adevarate aptitudini de sportiv, si-a inceput cariera in acest sport complex ,iar in scurt timp a fost selectat de CLUBUL SPORTIV DINAMO BUCURESTI unde si-a continuat cariera,
            Dupa o munca asidua,ani de efort si sacrificii si nu de putine ori suferinta au inceput sa apara si primele rezultate interne si internationale,foarte multe momente de bucurie si fericire, iar denumirea frumoasei asezari a localitatii Stefesti a inceput sa fie cunoscuta in peste 40 de tari.
            In acei ani de glorie presa de specialitate a oglindit bogatul palmares,evidentiin numele clubului sportiv care l-a remarcat.
Sportivul enumera o parte din titlurile obtinute:
            -multiplu campion national si international al Romaniei la care se adauga si alte medalii de argint si bronz obtinute la juniori si seniori;
            -campion absolut al Romaniei la categoria OPEN;
            -medaliat la campionatele internationale din:Germania,Franta,Grecia,fostul URSS,Cehoslovacia,Polonia,Coreea,Ungaria,Bulgaria,Jugoslavia,Austria,Spania,Turcia;
            -patru titluri consecutive de Campion Balcanic;
            -Locul I la turneul PRIETENIA din Havana,Cuba;
            -medaliat la Campionatele Europene si Mondiale din Olanda,Elvetia si Italia;
Toate acestea insumand peste 60 de medalii.


            Datorita acestor rezultate deosebite a fost rasplatit cu titlul de MAESTRU INTERNATIONAL AL SPORTURILOR,iar mai tarziu , in anul 1998 cu titlul de MAESTRU EMERIT AL SPORTURILOR.
            MAESTRUL isi aminteste cu placere de toate acestea , purtand in suflet recunostinta clubului care la consacrat si a localitatii in care s-a nascut.